نقد و بررسی وبلاگ «سلمان یار» پایگاه اینترنتی بهروز محبی نامزد محترم انتخابات

اسرارداغ انتخابات در اسرارنامه ...(قسمت دوم)

در قسمت قبلی همین مطلب تحلیلی قرار برآن شد که نگاهی مختصر بیاندازیم برفعالیت های رسانه ای نامزدهای مختلف انتخابات و طرفداران آنها در عرصه مجازی ! اینک درادامه همان تصمیم به بررسی و تحلیل بر فعالیت وبلاگ سلمان یار پایگاه اینترنتی بهروز محبی یکی از نامزدهای محترم انتخابات پیش رو می پردازیم :
آقای بهروز محبی وبلاگ خود را با نام سلمان یار از 12 بهمن ماه  سال جاری همزمان با سالروز پرشکوه ورود امام خمینی (ره) به ایران اسلامی رو نمایی کرده است.
اما با توجه به اینکه وبلاگ این نامزد انتخاباتی به تازگی راه اندازی شده است نقاط ابهام آمیز و سئوال برانگیز فراوانی در آن یافت می شود.
در یک نگاه کلی باید گفت در این وبلاگ لوگو ، عکس و تصویر و نوشته های نمادین فراوانی وجود دارد که هریک مفاهیم زیادی را به ذهن مخاطب متبادر می نماید اما چون تعداد این نمادها فراوان است و بعضی از آنها بسیار ابهام آمیز هستند ، مخاطب در مواجهه با این وبلاگ دچار نوعی از سردرگمی می گردد.
درادامه به بررسی نقاط ابهام می پردازیم :
کاربرد شعار «مردی از جنس مردم» : این عبارت که در تبلیغات محمود احمدی نژاد برای انتخابات ریاست جمهوری مورداستفاده قرار گرفته بود و در عرصه سیاسی کشور تا کنون از جانب عده ای از افراد از جمله روزنامه نگاران  ، و چهره های سیاسی برای این رئیس جمهور ایران استفاده شده است ، اینک در لوگوی وبلاگ بهروز محبی مشاهده می شود.
استفاده از این شعار هرچند در نگاه اول نوعی حس صمیمیت را در دل مخاطبان ایجاد می کند ، اما در نهایت به خاطر تقلیدی بودن و نیز متناسب نبودن این شعار در جایگاه انتخاباتی چون مجلس شورای اسلامی که در سطح شهرستانی برگزار می شود نمی تواند توفیق چندانی را برای یک نامزد انتخاباتی مجلس به همراه آورد.
چرا که اصولاً وقتی انتخاباتی در سطح شهرستان برگزار می شود و بیش از 20 نامزد انتخاباتی در آن حضور دارند که همه آنها از متن مردم همان منطقه هستند ، کاربرد شعاری مثل مردی از جنس مردم برای یک نامزد انتخاباتی کمی خودستایانه به نظر می رسد. اینجاست که باید پرسید آیا از دید آقای محبی دیگر نامزدهای انتخاباتی از جمله امینی ، داورزنی ، موسوی ، نصرآبادی ، بروغنی ، ولایتی ، محسنی ثانی ، آبسالان ، پروانه و ... از جنس مردم نیستند ؟ اگر نیستند پس جنس آنها چیست ؟
کاربرد نام سئوال برانگیز سلمان یار : انتخاب نام سلمان یار برای وبلاگ آقای محبی که در همان نگاه اول معانی زیادی را به ذهن متبادر می کند ، بسیار سئوال برانگیز است .و درنهایت هیچ ذهنیت و پاسخ منسجمی به دست مخاطبان نمی دهد. این موضوع پیش از این از سوی تعدادی دیگر از وبلاگ نویسان و تحلیل گران سیاسی شهرستان مورد بررسی قرار گرفته و واکنش های متفاوتی را برانگیخته است.
 آیا تلاش تیم هواداران بهروز محبی معطوف به این است که این نامزد انتخاباتی را با سلمان فارسی صحابه صمیمی ونزدیک رسول مکرم اسلام برابر نشان بدهند ؟!
از طرفی دیگر مشاهده شده است در سال های اخیر برخی طرفداران اسفندیار رحیم مشایی چهره سیاسی پرحاشیه این سالها سعی می کنند او را به عنوان سلمان فارسی زمان جلوه بدهند. در نتیجه با توجه به همه حاشیه های موجود در اطراف اسفندیار رحیم مشایی ، درکل به نظر نمی رسد که نزدیکی به او و تقلید از نمادها والمان های مورد استفاده وی بتواند محبوبیتی خاص برای یک نامزد انتخاباتی مجلس شورای اسلامی به همراه بیاورد.
اما در نهایت باید گفت هدف و منظور هرچه باشد اعضای ستاد انتخاباتی هریک از نامزدهای انتخاباتی از جمله آقای بهروز محبی بهتر است هنگام ورود به این عرصه ها با احتیاط بیشتری عمل کنند. چرا که تشبیه کردن چهره های سیاسی آن هم در سطح نامزدهای انتخاباتی به بزرگان دین و مذهب مردم امری بسیار خطیراست که اگر با کارشناسی و دقت کافی انجام نگیرد می تواند به نوعی در حکم استفاده ابزاری از دین و مقدسات دینی و ارزشی مردم محسوب شود.
یا موسی بن جعفر : عبارت نمادین دیگری که در وبلاگ سلمان یار به کار رفته است یا موسی بن جعفر است که در لوگوی وبلاگ و روی یک اثر انگشت سبز رنگ قرار گرفته است. این یک نماد مذهبی دیگر در وبلاگ بهروز محبی است.
که هم می توان معانی مثبت و هم معانی تبلیغاتی ازآن برداشت کرد.
معنای مثبت این عبارت آن است که علائق خاصی در این نامزد انتخابات نسبت به اهل بیت پیامبر مکرم اسلام و خاندان پاکشان وجود دارد. که این به جای خود بسیار ستودنی است. اما از منظری دیگر توسل جستن به اسامی ائمه معصومین واسامی آنان که مورد احترام وارزش مردم دارالمومنین سبزوار و بخش ها و روستاهای اطراف هستند ، می تواند به معنای استفاده های تبلیغی ازبرخی ارزش های دینی  باشد.
البته از دیدگاه اسرارنامه سبزوار که معمولاً در برخورد با امور تا حد امکان زاویه دید مثبت نگری را انتخاب می کند احتمال صحت حالت اول بیشتر است.وانشاالله هم که چنین باشد. اما درهر صورت این گونه استفاده از نمادهای مذهبی چنان که قبلاً نیز گفته شد ، حساسیت خاص خود را می طلبد و بهتر آن است که تا حد امکان این گونه نمادها مورد استفاده تبلیغاتی قرار نگیرند. چرا که نه تنها در اکثر مواقع کمکی به هیچ یک از نامزدها نمی کند بلکه سئوالاتی راپیرامون آنان مطرح می کند.
چنانکه در همین مورد با مشاهده چنین عبارتی در لوگوی وبلاگ یا احتمالاً پوستر های تبلیغاتی بهروز محبی این سئوالات در ذهن شکل می بندد:
آیا استفاده از نام ائمه معصومین برای افراد حرمت و وجاهت مذهبی به بار می آورد؟
آیا دوست داشتن اهل بیت پیامبر یا ارزش های دینی به معنای لیاقت وکفایت یک نامزد انتخاباتی برای پست مورد نظر است ؟
آیا باید عشق و علاقه به اهل بیت پیامبر باعث شود که مردم به نامزدهایی که از نمادهای مذهبی استفاده می کنند ، رأی دهند؟
استفاده نمادین از تصاویر دو تن از شهدای برجسته انقلاب اسلامی ایران :
تأسی جستن به شهدا و راه و آرمان های شهدا امری بسیار پسندیده است . ازاین بابت باید به آقای محبی تبریک گفت که دو تن از شهدای برجسته انقلاب را به عنوان الگو و نماد حرکت خودانتخاب کرده اند . استفاده از نام و عکس شهدا شیوه ای است که هنوز به صورت واضح دربین سایر نامزدهای این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی درسبزوار مشاهده نشده است. و می تواند برگ برنده ای برای جناب محبی محسوب شود. اما در برخورد بااین موضوع برخی تحلیلگران دیدگاه هایی را مطرح کرده اند که در صورت اثبات این دیدگاه ها همین موضوع می تواند برای بهروز محبی ایجاد چالش کند.
درهمین زمینه باید گفت برخی بر این عقیده اند انتخاب دو شهید بزرگوار انقلاب  اسلامی شهید چمران و شهید دیالمه با  توجه به پیشینه خاص سیاسی و عقیدتی آنان هدف های خاصی را برای ستاد انتخاباتی بهروز محبی دنبال می کند.
حال آنکه بنابراعلام رسمی خود وبلاگ سلمان یار این دو شهید بزرگوار تنها به جهت برخورداری ازبرجستگی های علمی ، عرفانی، شجاعت ، جهادگری و ... در این وبلاگ مطرح شده اند. هر دوی این ادعاها جای بحث و بررسی بیشتری دارد. که فعلاً در ظرف حوصله مطلب پیش رو نمی گنجد.
استفاده از لقب استاد برای این نامزد محترم انتخاباتی : بهروز محبی براساس معرفی نامه ای که در وبسایت خود ارائه داده است ، دارای چندسال سابقه تدریس دردانشگاه های سبزوار می باشد. با این حساب و از آنجایی که معمولاً دانشجویان در عرف رایج از مدرسین خود با عنوان استادیادمی کنند ، دادن لقب استاد برای بهروز محبی بی مناسبت نیست . اما کمی تأمل برانگیز است.
لقب استاد به جز عُرف رایج در کلاس های درس دانشگاه ، یک لقب افتخاری با ارزش معنوی بالاست و معمولاً به کسانی تعلق می گیرد که در زمینه کاری خود پیش کسوت بوده یا به نهایت درجه توانمندی رسیده باشند و آثار مشهود و مشهورمادی و معنوی به جای گذاشته باشند.
در نقطه مقابل القاب دیگری چون دکتر ، مهندس ، رئیس ، مدیر ، حاج آقا ، حاج خانم بیش از آن که القاب معنوی باشند ، ازعینیت و منطق کافی خود برخوردارند.
به عنوان مثال به کسی مهندس گفته می شود که در یکی از رشته های مهندسی دارای تحصیلات عالیه باشد. یا حاج آقا به کسی گفته می شود که به سفر حج رفته باشد.
با این حساب به کاربردن لقب ارزشمند استاد برای یک نامزد محترم انتخاباتی که با مدرک  تحصیلی کارشناسی ارشد به تدریس مشغول شده ، هرچند چنانکه در ابتدا گفتیم بی مناسبت هم نیست اما می تواند بیش از آنکه بیان کننده مقام و محبوبیت نامزد مورد نظرباشد ، بیان کننده تلاش اطرافیان وی برای بزرگنمایی از شخصیت آن فرد و ساختن افتخارات و ارزش های گوناگون برای او باشد.
ضمن اینکه اگر از دیدگاه تدریس در دانشگاهها بخواهیم به کسی حتی خارج از محیط دانشگاهی لقب استاد بدهیم چندین نفر دیگراز نامزدهای انتخاباتی سبزوار نیز در این معنا می توانندلقب استاد را برای خود برگزینند.
در پایان اینکه طراحی وبلاگ بهروز محبی درکل و در حد یک وبلاگ بسیار زیبا و شکیل است اما باید دید مطالبی که بعد از این در این وبلاگ درج خواهند شد ، چگونه خواهند بود.
مطالب مطرح شده در مقاله پیش رو به هیچ عنوان نقدی بر شخصیت فردی یا سیاسی واجتماعی آقای بهروز محبی نبود ، بلکه فقط چنانکه درابتدا گفته شد مطلب حاضرسعی داشت بخش هایی از فعالیت های رسانه ای این نامزد محترم انتخاباتی و طرفداران اورا درحوزه سبزوار ، جوین ، جغتای وخوشاب موردبررسی قرار دهد.
کد : 5715

 

نظرت را بنویس
comments

ف.ا

از اخلاق انتخاباتی نیست که شما رقیب انتخاباتی خود را مورد هجمه ونقد یک طرفه قرار دهید اگه راست می گویید در همه شبهایی که آقای محبی در ستادشان جلسه سخنرانی وپرسش وپاسخ داشتند که هیچ کدام از کاندیداها در این حجم اهل نظر وآزاد اندیش نبودند می آمدید ونقد های خود را عنوان می کردید وقطعا پاسخ منطقی می گرفتید.

مهدی

با سلام این وب سایت شما جای تامل داره چرا که شما شروع به تخریب آقای محبی و تمجید از محسنی کردید.اولا بخش درباره ما رو کامل کنید دوما یک طرفه به قاضی نرید یه مناظره ترتیب بدین تا این موضوع ها کامل مشخص بشه البته اطمینان داشته باشید محسنی از منظره میترسه.

مشائي تاج الدوله

ايشان از اطرافيان آقاي بزرگ.... هستند و آقاي بزرگ..... مسئوليت مهمي در دولت دارند ؟؟؟! و كسي در دولت مي تواند حضور داشته باشد كه از فيلتر آقاي مشائي خان تاج الدوله عبور كرده باشد . آقاي مشائي در سبزوار از نيروهاي قرمز و خاكستري استفاده نمي كند بلكه از نيروهاي سفيدش استفاد مي كند !!!!!!!!!!!!!البته از انجمن هم نبايد غافل شد

زهرا

جناب بی نام! خوب نظر دهنده قبلی هم که همین رو گفتن!!! اگه خوب دقت کنید اسرارنامه داره در مورد تمام نامزد ها می نویسه...

بی نام

اصلنم خوب نبود اینجور مطالب وقتی خوبه که راجب تمتم نماینده ها نوشته شه نه فقط یک نفر همه که طرفدار آقای محبی نیستند

نغمه

سلام مطلب بسیار خوبی بود به شرط اینکه تا زمان انتخابات در مورد تمام نامزدهای دیگه چنین مطالبی نوشته بشه. که قطعاً هم همینطور خواهد بود، بنابراین عالی بود... واقعاً خسته نباشید. و موفق باشید...

سرزمین سربداران

با سلام تقریبا جامع و کامل بود
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما