از این به بعد بگوییم : شهرستان داورزن ...

امروز یکشنبه 11 تیر 91 همزمان با میلاد باسعاد حضرت علی اکبر (ع) و در آستانه سالروز ششصد و نود هشتمین سال قیام سربداران در غرب خراسان رضوی تولد رسمی شهرستان داورزن یکی از بهترین خبرهایی بود که رسانه های محلی منتشر کردند.
البته خبر قطعی شهرستان شدن داورزن از اردیبهشت سال جاری در میان مردم شریف این ناحیه منتشر شده بود، اما نقشه های تقسیمات سیاسی کشور تا نیمه های تیرماه سال 91 بدون تغییر باقی ماند. اینک اما شهرستان داورزن به همراه دو بخش مرکزی و باشتین به نقشه تقسیمات سیاسی کشور اضافه شده است تا تعداد شهرستان های موجود در خطه سربداران تا این لحظه به 5 مورد و تعداد شهرستان های خراسان رضوی به بیست و هشت مورد افزایش یابد. و گام محکم دیگری برای تشکیل استان سربداران در غرب خراسان رضوی برداشته شود.
طبق اطلاعات مجله اینترنتی اسرارنامه استان خراسان رضوی در حال حاضر به لحاظ تعداد شهرستان های تابعه بزرگترین استان کشور محسوب می شود. این استان هم اکنون دارای بخش های بسیار پرجمعیت تری است که همچنان در آرزوی شهرستان شدن هستند . با این وجود ثمره وفاق و همدلی سیاسی و اداری خوبی که در چندسال اخیر بین مدیران و مسئولان در سبزوار بزرگ به وجودآمد تا کنون تولد رسمی 4 شهرستان جدید جوین ، جغتای ، خوشاب و داورزن بوده است . البته از همین حالا باید شهرستان ششتمد را نیز در مجموع شهرستان های این منطقه به حساب آورد.
وجود حوزه های سیاسی و اداری کوچکتر یکی از فاکتورهای مهم در بحث توسعه مناطق مختلف کشور است. مسلماً حوزه های سیاسی هرچه کوچکتر باشند مسئولین ارشد و مدیران آن حوزه با توجه و فرصت بیشتری می توانند مسائل مربوطه را پیگیری کرده و به امور رسیدگی کنند. 
به عنوان مثال شهرستان داورزن که تا حدود 4 سال قبل به عنوان یکی از 7 بخش سبزوار بزرگ به عنوان پرجمعیت ترین شهرستان خراسان رضوی محسوب می شد همواره با قرار گرفتن زیر سایه بخش های بزرگتر و پرجمعیت تری نظیر جوین ، خوشاب  و جغتای هرگز نمی توانست توجه کافی را از سوی مسئولان شهرستانی به خود جلب کند. 
اما اینک خود با تأسیس یک فرمانداری مستقل فرصت های اداری و سیاسی خوبی به دست آورده است. 
همچنین علاوه بر شهر داورزن ، تأسیس بخش باشتین به مرکزیت روستای ریوند و ارتقاء روستای مهر به مرکز دهستان ، نیز خود گام های دیگری در جهت کوچک سازی حوزه های سیاسی و اداری منطقه است که انشاالله از این به بعد باید شاهد تأثیرات مثبت و روزافزون تقسیمات دراین نواحی باشیم.
این تأثیرات مثبت وقتی تکمیل می گردد که با تشکیل استان سربداران در غرب خراسان رضوی یک بار دیگر حوزه بزرگ سیاسی این منطقه از کشور کوچک شود .و شهرستان های سبزوار ، داورزن ، خوشاب ، ششتمد ، بردسکن ، جوین ، جغتای ، خلیل آباد و ...بتوانند با نجات یافتن از دام بروکراسی عظیم اداری و کم توجهی و بی اعتنایی های عمدی و غیرعمدی مدیران کلان شهر مشهد نسبت به سایر شهرستان های استان ، نجات یافته و در مجموعه استانی کوچکتر با شتاب بیشتری به سمت توسعه پایدار حرکت کنند.
مناطق غرب و شمال غرب کشور که سالهاست به واحد های کوچکتر استانی و شهرستانی تقسیم شده اند در حال حاضر به لحاظ توسعه یافتگی و برخورداری از امکانات مختلف رفاهی نسبت به مناطق شرقی کشور بسیار جلوتر هستند.
البته در بحث تقسیمات سیاسی باید به یک موضوع توجه داشت که مسلماً مرزبندی های جدید سیاسی هرگز باعث برهم خوردن اتحاد فرهنگی و وفاق مردم خطه سربداران نخواهد شد. خصوصاً اینکه داورزن و سبزوار دو منطقه تاریخی و فرهنگی در شمال شرق کشور هستند که افتخارات فرهنگی مشترکی با یکدیگر دارند.
شروع نهضت تاریخی سربداران به عنوان تشکیل دهند گان نخستین حکومت مردمی شیعه ایران از روستای باشتین و ادامه این نهضت در شهر سبزوار که بیش از نیم قرن پایتخت حکومت سربداران بود تنها یکی از این نقاط مشترک فرهنگی است که تا ابد پیوندی قوی بین مردمان این دو شهرستان برقرار خواهد کرد.
اینک باید امیدوار بود و البته تلاش کرد تا هرچه سریعتر مراحل پایانی شهرستان شدن بخش ششتمد هم طی شود و به زودی شاهد تولد ششمین شهرستان منطقه سربداران باشیم.
 
کوچه پس کوچه پیوندها
کلیک کنید
نظرت را بنویس
comments

roli

باسلام خدمت اسرار نامه وبازدید کنندگان محتمرمش نظر بنده حقیر درمورد شهرستان شدن شهرهای جوین،جغتای،خوشاب،دارورزن وششتمد رو(شاید روزگاری روداب !!) این ها همه مرز بندی سیاسی است و همه این شهرها و حتی شهر اسفراین از خراسان شمالی پاره تن سربداران هستند وهمه ما قسمت های یک عضو واحد هستیم و ما ها نشان میدهیم که با مرز بندی های سیاسی با زهم همدل و همراه هستیم...

اهل داورزنم و عاشق شهر سبزوار

ما افتخار می کنیم که دکتر شریعتی این گوهر زاده ی سرزمین ما از حاج ملا هادی سبزواری الهام گرفته و تحت القائات فرهنگی عالمان بزرگ سبزوار به چنین رشد سیاسی و مذهبی نائل شده است ، به طوری که توانسته در کل ایران تاثیر گذار شود. و در هدایت نسل جوان زمان خود با آن همه تبلیغات مسموم طاغوتی موفق گردد که اگر چنین نمی شد سربازان خمینی بزرگ به این استواری قد علم نمی کردند و مایه ی حیرت جهانیان نمی شدند. ما عاشق سبزواریم و خود را بخشی از سرزمین سربدارانی می دانیم و به امید خدای بزرگ برای استان شدن این دیار سربدارانی از این به بعد تلاشی مضاعف خواهیم کرد.

رحیم

ما راضی نیستیم نه از بودجه نه از اعتبار مان جایی دیگه هزیه بشه(چراغی که در خانه رواست در مسجد حرام است)

شهریار

روحیه مردم این خطه(غرب خراسان)اینه که وقتی احساس کنند یک بیگانه قصد تفرقه افکنی داره صد برابر متحد میشن حتی اگه مشکلاتی با هم داشته باشن موقتا فراموش میکنند و یکدل و یکصدا به دنبال هدفشون میرن.پس شما دوست عزیز بهتره وقتتو بیشتر هدر ندی و بری به شهر خودت برسی البته ما برای اکثریت نیشابوریهای عزیز احترام بسیار زیادی قاءلیم و براشون ارزوی موفقیت داریم

مازیار

به نظر نمی رسد حرف شما درست باشد باید واقعیت را قبول کرد زمان همه چیز را بزودی نشان می دهد هرچند تا پا گرفتن شهرستان جدید حداقل سالها به طول خواهد کشید ولی شهرستانی حدود هفتادکیلومتر فاصله....

مازیار

با سلام زمانی یک شهرستان اعلام موجودیت می کند. بحث هایی در مورد مرزبندی با شهرستانهای دیگر بو جود می آید .تاریخ بارها نشان داده با قبول شهرستان دیگر دیگر نمی توان حرف از اتحاد فرهنگی و وفاق مردم یک خطه زد چون ان شهرستان جدید خود را زیرمجموعه نمی بیند ودیگر خود را یک رقیب می بیند واز این پس طی 5-6 سال آینده اهالی داورزن دیگر قبول نمی کند که سبزوار دیار سربداران است باید گفت دیار حکیم ملا هادی سبزواری چون بحث بودجه اصلا این حرفها را بر نمی تابد. چونکه باشتین جزء بخشهای داورزن است

داورزن شناسی

با تشکر از مقاله خوبتان.در وبلاگ داورزن شناسی منتشر شد
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما