رادیو و تلویزیون محلی سبزوار، یک نیاز فرهنگی درغرب خراسان رضوی

 مدت هاست عده ای از دلسوزان فرهنگی وهمشهریان گرامی در شهرهای سبزوار ، داورزن ، ششتمد ، سلطان آباد ، جوین و جغتای ، از نیاز منطقه غرب خراسان رضوی به تأسیس یک صدا و سیمای مستقل محلی سخن می گویند و معتقدند خطه پرافتخار سربداران به لحاظ برخورداری از توانمندی های بالای فرهنگی و تاریخی ونیز ظرفیت های ارزشمند فعلی این استعداد را دارد که صدا و سیمای مستقلی برای خود داشته باشد تا بتواند به خوبی با بهره گیری از توانمندی های موجود ، نیازمندی های فرهنگی منطقه را پاسخگو باشد.
یکی از مخاطبین گرامی اسرارنامه به نام آقا ایمان نیز که ما هیچ اطلاعات بیشتری از ایشان برای معرفی  کاملتر دردست نداریم اخیراً در بخش نظرات اسرارنامه ضرورت تأسیس صدا و سیمای محلی را یادآوری کرده است. متن نظر وی به خاطر ارزش خاص محتوایی و توجه به نیازهای روز خطه سربداران دراینجا به صورت کامل منتشر می شود :
ایمان : اینجانب قبلا هم گفته ام که یکی از زیرساختهای مهم داشتن صداوسیما خراسان غربی است لطفا این متن را بخوانید:
از سوی رئیس صدا و سیما صورت گرفت
استقبال از ایجاد شبکه سراسری پایتخت معنوی
«خبرگزاری فارس: رئیس سازمان صدا و سیما از از تبدیل شبکه استانی خراسان‌رضوی به شبکه سراسری پایتخت معنوی با محوریت خراسان‌رضوی استقبال کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، به نقل از روابط عمومی صدا و سیمای خراسان‌رضوی، سید عزت‌الله ضرغامی از تبدیل شبکه استانی خراسان‌رضوی به شبکه سراسری پایتخت معنوی استقبال کرد و اظهار داشت: اگر بتوانیم شبکه‌ای را با محوریت خراسان‌رضوی با یک کنداکتور قابل قبول و با توجه به ظرفیت‌های مطلوب دینی بارگاه منور رضوی ایجاد کنیم، پیوستن این شبکه به شبکه سراسری قابل دسترسی است.
ضرغامی در ادامه گفت: یکی از کارهایی که مرکز خراسان‌رضوی باید انجام دهد، این است که با توجه به ظرفیت‌های بی‌نظیر این استان دائماً و پیوسته امید و امیدواری را به مردم نسبت به انقلاب و آینده القاء کند چرا که از محورهای مهم فعالیت سازمان پرداختن به امید، دین، اخلاق و آگاهی است.
رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران خطاب به برنامه‌سازان خراسان‌رضوی، افزود: شما باید این معنویت حاکم در شهر مقدس را پوشش دهید و دوربین شما باید تصاویر ارادت و اعتقاد مردم به آقا امام رضا (ع) را آشکار کند.
وی ادامه داد: با مردم مصاحبه کنید و نگاه‌ها و نظرات مردم را درباره زیارت و معنویت جمع‌آوری کنید و به زیباترین شکل تدوین و پخش کنید چرا که این تصاویر می‌تواند بر روی اعتقادات مردم تأثیرگذار باشد و عظمت قدسی و حرم مطهر رضوی را به مردم سراسر کشور منتقل کند.
در ادامه حجت‌الاسلام علی نهاوندی مدیرکل صدا و سیمای خراسان‌رضوی در جلسه شورای مدیران که با حضور رئیس سازمان برگزار شد، با اشاره به حضور سالانه 25 میلیون زائر ایرانی و 2 میلیون زائر خارجی در شهر مشهد و ظرفیت‌های ممتاز صنعتی ،علمی، گردشگری در این شهر گفت: شایسته است شبکه خراسان رضوی بر روی TS3قرار بگیرد تا در کنار مأموریت‌های استانی به مأموریت‌های سراسری نیز بپردازد و شکوه معنویت دینی شیعیان را منتشر کند.
وی افزود: قابلیت و زیرساخت مناسب برای چنین رویدادی فراهم است و بودجه زیارت هم می‌تواند برای چنین رویداد مهمی موثر باشد تا زائران حضرت از مبدا اطلاع‌رسانی شوند.» (منبع - کلیک کنید-) 
همانگونه که ملاحظه می کنید شبکه خراسان رضوی به زودی شبکه ملی خواهد شد اگر ما کمی به خودمان بیاییم می توانیم با کمی پشتکار شبکه خراسان غربی را ایجاد کنیم
ارسال کننده نظر: ایمان به آدرس الکترونیک  i.damrodi@bankmellat.ir

با وجود همه تلاش ها و مطالبات مردمی برای راه اندازی رادیو و تلویزیون محلی در سبزوار و نواحی اطراف ، متأسفانه تأسیس مراکز صدا وسیمای محلی در کشور در سالهای اخیر محدود به شهرهای مراکز استان شده است و گویی یک منطقه حتماً باید استان مستقلی باشد تا یک صدا و سیمای محلی برای آن تأسیس گردد. حال آنکه در گذشته برخی از شهرهای کشور از جمله آبادان ، مهاباد و گرگان – پیش از مرکز استان شدن - از شبکه صدا و سیمای محلی برخوردار شده اند.
مسئله اینجاست که اصولاً تقسیمات ومرزبندی های سیاسی در داخل یک کشور نمی تواند آنقدر مهم باشد که تأسیس شبکه های صدا و سیما را مشروط به تشکیل استان های جدید بدانیم. بلکه بحث صدا و سیمای محلی که یک موضوع کاملاً فرهنگی است هرگز نباید تابع مرزبندی های سیاسی باشد. 
اما متأسفانه وجود نگاه تمرکز گرایانه درمسئولین کشوری و استانی باعث شده است ، این باور بین برخی افراد رواج پیدا کند که تنها شهرهای مرکز استان که به نوعی در منطقه خود مرکزیت سیاسی و اداری دارند ، باید دارای صدا و سیمای محلی باشند. و شوربختانه مراکز استان ها نیز ، اغلب در پوشش دادن به مسائل فرهنگی و اجتماعی دیگر شهرستان های تابعه خود ، کوتاهی های بسیاری کرده و تنها روی معرفی توانمندی ها و بررسی مشکلات شهر مرکز استان تأکید و تمرکز می کنند. 
نمونه بارز این بی عدالتی سالهاست که در شبکه استانی خراسان رضوی خودنمایی می کند.چرا که هرچند طول مدت پخش رادیو و تلویزیون استان خراسان رضوی دائماً در حال افزایش بوده و اخیراً به صورت 24 ساعته درآمده است ، اما سهم بسیار کمی از این زمان به پخش برنامه هایی از شهرهای دیگر استان خراسان رضوی به جز مشهد اختصاص دارد.
این درحالی است که بسیاری از شهرهای استان به ویژه شهرهای بزرگ و تاریخی نظیر سبزوار ، کاشمر ، نیشابور ، تربت حیدریه و گناباد به تنهایی این توانمندی را دارند که در زمینه های فرهنگی ، دانشگاهی ، صنعتی ، اقتصادی ، گردشگری ، هنری ، ورزشی ، مذهبی و ...همه روزه چندین ساعت برنامه زنده یا تولیدی را روی آنتن صدا و سیمای محلی ببرند. 
اما آیا به نظر شما در شبکه استانی خراسان رضوی که در واقع باید آن را شبکه مشهد دانست ،  سرانه پخش برنامه هایی در خصوص هریک از شهرهای نامبرده در روز چند ساعت است ؟ آیا حتی در خوشبینانه ترین حالت این سرانه به نیم ساعت هم می رسد ؟
به نظر شما آیا شبکه مشهد تا کنون به خوبی توانسته است رویدادهای مهم فرهنگی و تاریخی دیار سربداران یا منطقه کاشمر یا گناباد وقوچان و ... را پوشش دهد؟ 
آیا حتی روزهای مهمی نظیر درگذشت دکتر علی شریعتی اندیشمند بزرگ معاصر ، ولادت و وفات حاج ملاهادی سبزواری فیلسوف بزرگ شرق ، سالروز ظهور نهضت سربداران سبزوار اولین تشکیل دهندگان حکومت مردمی شیعه در ایران و بسیاری از مناسبت های فرهنگی و تاریخی دیگر در شهرسبزوار و نواحی اطراف آن به خوبی در صدا و سیمای خراسان رضوی مورد پوشش رسانه ای قرار می گیرند؟ به همین میزان مسائل مهم مربوط به هریک از مناطق جنوبی ، شرقی ، مرکزی و شمالی استان خراسان رضوی تا کنون بسیار مورد بی توجهی و غفلت مسئولین صدا و سیمای خراسان رضوی قرار گرفته اند.
این درحالی است که به عنوان مثال فقط در منطقه غرب خراسان رضوی به جز دارالمومنین سبزوار حدود 7شهرستان ارزشمند دیگر از جمله  داورزن ، خوشاب ، ششتمد ، جوین ، جغتای ، بردسکن ، خلیل آباد نیز وجود دارند که هریک دارای ارزش های فرهنگی وتاریخی خاص خود هستند که تا کنون در صدا و سیمای مشهد (خراسان رضوی) مغفول مانده اند.

 چاره چیست ؟ 
در مسئله بی مهری های شبکه استانی خراسان رضوی نسبت به سایر مناطق استان به جز مشهد ، باید گفت شاید مدیران مشهدی نیز خیلی مقصر نباشند. به هرحال استان خراسان رضوی با داشتن 28 شهرستان که این تعداد به زودی – با اضافه شدن شهرستان های ششتمد ، قدمگاه رضوی (درود)به بیش از 30 شهرستان افزایش می یابد ، بیشترین تعداد شهرستان های کشور را در خود جای داده است.
از آن گذشته خود کلان شهر مشهد که در سالهای اخیر دائماً به دنبال آن بوده است که نقش و جایگاه ملی خود را به عنوان پایتخت معنوی کشور به دست آورد ، حرف هایی که برای گفتن دارد آنقدر زیاد است که دیگر نمی توان انتظار داشت شبکه مشهد ، به دیگر نواحی استان نیز توجهی برابر و کافی داشته باشد.
دراین میان بایدگفت بهتر است مردمان مناطق غرب ، مرکز و دیگر نواحی خراسان رضوی به جای آنکه از مدیران مشهدی گلایه مند باشند ، از مدیران ومسئولان ارشد شهر خود بخواهند و بپرسند که چرا برای برخورداری از صدا و سیمای محلی هیچ تلاشی نمی کنند؟ آیا ذهنشان خدای ناکرده آنقدر محدوداست که گمان می کنند تنها باید یک استان جدید تشکیل داد تا صاحب صدا و سیمای مستقلی شد ؟!!!
البته تأسیس صدا و سیمای محلی خیلی هم مسئله دور از ذهنی نیست به طوری که در برخی شهرهای استان خراسان رضوی قبلاًٌ از جانب مسئولین محلی پیگیری هایی برای تأسیس یک رادیو شهری صورت گرفته است . 
در این باره منابع خبری چنین اطلاع رسانی کرده اند که حتی در دوسال پیش قبل از این در سالروز ورود امام رضا (ع) به شهر نیشابور ، یک رادیو موقت شهری در این شهر راه اندازی شده و حدود 12 ساعت برنامه زنده و تولیدی پخش کرده است. 
 لیکن متأسفانه این طرح در همان یک روز متوقف مانده و حتی سالهای بعد نیز از آن خبری نشده است و در دیگر نواحی استان هم با وجود پتانسیل های بالای فرهنگی و تاریخی تا کنون ا ثری از راه اندازی رادیو و تلویزیون محلی دیده نشده است.
البته امید می رود که از این به بعد با پیگیری رسانه ها و شکل گیری مطالبات مردمی پروژه صدا و سیمای محلی درهمه مناطق استان به ویژه منطقه توانمند غرب خراسان رضوی تأسیس شود و فوایدخود را برای شهرستان های این ناحیه به جای گذارد. 
چرا که به نظر می رسد اینک در شهری چون سبزوار پس از فراهم شدن همه زیرساخت های توسعه که برخی از آنها قبلاً جزء آرزوهای دیرینه مردم منطقه بود ، وقت آن رسیده است که مطالبات جدیدتر و بزرگتری توسط مردم و مسئولین مطرح گردد. 
برخی زیرساخت های اساسی توسعه در زمینه های فرهنگی ، اقتصادی ، سیاسی و اداری  در شهر سبزوار عبارتند از :  تبدیل شدن این شهر به قطب دانشگاهی شمال شرق کشور پس از مشهد مقدس ، برخورداری از چندین رسانه خبری حرفه ای و نیمه حرفه ای که روزانه اخبار و رویدادهای سبزوار را از طریق حدود 7 پایگاه اینترنتی مستقل مخابره می کنند و این میزان فعالیت رسانه ای در نوع خود بی نظیر است ، برخورداری سبزوار از فرودگاه بین المللی ، راه آهن ، آزادراه و بزرگراه های درحال احداث به عنوان زیرساخت های ارتباطی و اقتصادی ، شناخته شدن سبزوار به عنوان قطب ورزشی شمال شرق کشور به همت تیم های کشتی و هندبال این شهر و با حمایت موسسه مالی اعتباری ثامن الحجج و ... 
اینک قطعاً مطالبه راه اندازی صدا و سیمای محلی در قلمرو سربداران مطالبه غیر منطقی و دور از ذهنی نیست ، بلکه فقط اندکی تلاش و برنامه ریزی لازم دارد.

 کوچه پس کوچه پیوندها
کلیک کنید:
نظرت را بنویس
comments

انشالله که با پیگیری شما رسانه ها ومطالبه مردم از مسولین این خواسته به حق محقق شود
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما