مردمانه (3)

سومین شماره از صفحه مردمانه مجله اینترنتی اسرارنامه که در دو هفته اخیر راه اندازی شده است ، صفحه ای پربار و متنوع است که دامنه مطالب ارائه شده در آن تقریباً همه حوزه های فرهنگی ،  هنری ، سیاسی ، تاریخی ، مدیریت شهری و اجتماعی دیار سربداران را در بر می گیرد. این نشان از استقبال خوب شما دوستان گرامی از صفحات مردمانه است که انشاالله از این به بعد نیز هر هفته به انتشار یک شماره از این صفحه خواهیم پرداخت.
ضمناً با تذکر به جای تعدادی از مخاطبین گرامیمان در شماره های قبلی مردمانه از این هفته ، تصمیم گرفته ایم در تصاویر این صفحه تا حد امکان از عکس هایی استفاده کنیم که نشان دهنده هویت ارزشمند بومی و زندگی اجتماعی و فردی مردم خطه پرافتخار سربداران باشد. 
لذا شما می توانید از این به بعد بهترین عکس هایی را که فکر می کنید می توانند در صفحه مردمانه گنجانیده شوند به ما پیشنهاد دهید. تا عکس و سوژه پیشنهادی شما در یکی از این صفحات جای گیرد.
برای نخستین گام مجله اینترنتی اسرارنامه به انتخاب خود به مناسبت قرار داشتن در آخرین روزهای تیرماه که فصل برگزاری امتحانات و کنکورهای دانشگاهی است ، (چنانکه می بینید) تصاویری از برگزاری کنکور پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار را منتشر می کند. این عکس ها توسط حسین اسماعیلی یکی از هنرمندان عکاس همشهری گرفته شده است و برای نخستین بار در بخش گزارش های تصویری وبسایت سبزوار نیوز که همواره یکی از وبسایت های قوی محلی سبزوار در بخش عکس ها و گزارش های تصویری بوده ، منتشرگردیده است. 
برای مشاهده کامل این گزارش تصویری در وبسایت سبزوار نیوز روی اینجا کلیک کنید.

و اما در ادامه مردمانه این هفته را مطالعه بفرمایید : 


شعر سرود ویژه سبزوار اثر ماندگار استاد حسین شنوایی ملقب به شهاب سبزواری هفته گذشته در مشهد درجریان برگزاری جشنواره سرودهای محلی استان خراسان رضوی با حضور وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی ، مقام نخست استان را کسب کرد.یکی از همشهریان عزیزمان به نام خانم سیما در رابطه با این خبر خوش چنین اظهار نظر کرده است :
 سیما : دم همه دست اندرکاران ساخت و تولید این سرود زیبا درد نکنه.
به نظر من در همه زمینه ها سرود سبزوار برتره. آهنگش هم خیلی زیباست.نحوه خواندن هم زیباست. یک ویژگی بارز سرود سبزوار مختصر بودن و مفید بودن آن است. بعضی شهرهای دیگر استان را که سرودشان را شنیده ام ، سرودهای بسیار طولانی و خسته کننده دارند. اما برای سبزوار کوتاه است و هرجمله از شعر این سرود به اختصار به یکی از افتخارات سبزوار اشاره می کند. واقعاً آقای شنوایی هنرمند قابلی هستند. 
ممنون از گزارشتان.




مطلب قصه گم شدگان که بیانگر گوشه ای از گلایه های قشر محترم بازنشستگان فرهنگی سبزوار بود ، تا به امروز از جانب تعدادی از معلمان بازنشسته و دیگر علاقه مندان به مسائل این حوزه نظرات و واکنش های متعددی را برانگیخته است. 
یکی از این آخرین واکنش ها که به شکلی هنرمندانه بیان شده است قطعه شعر نوی است که یکی از همشهریان عزیزمان با نام مستعار گم شده برایمان ارسال کرده است. این شعر هرچند زیباست اما در عین حال بسیار هم تلخ است.
شعری که از غریبانه فراموش شدن معلمان عزیزی گلایه می کند که دیروزهای خود را برای ترقی و پیشرفت امروزی بسیاری از ما دانش آموزانشان  صرف کردند . با امید به این که این فراموشی نامبارک فرهنگی در جامعه ما به پایان برسد شعر زیبای گم شده را در اینجا منتشر می کنیم  :
گم شده :
 اسم من گم شده است توی دفترچه ی پر حجم زمان
دیرگاهی است فراموش شدم.
اسم من گم شده است لا به لای ورق کهنه ی آن لایحه ها ، لای آن تبصره ها
حق من گم شده است از جفای یاران که کنون مسئولند
شان من گم شده است کسی انگار نمی خواد معلم بشود
شان من نیست بنالم شان من نیست بگویم چون غروری به وجودم جاریست 
رنگ رخساره گواهی دهد از سر درون پس بزن سیلی و سرخ کن تو مرا
نردبانی شده ام صاف به دیوار ترقی تا که نسل بشری پای بر پله ی من، سوی فردا بروند 
و غریبانه فراموش شوم اسم من گم شده است. 


پیوند مطلب : قصه فراموش شدگان



کامران یکی از هم استانی های عزیز نیشابوری است که در نظرات خود از تأثیرگزاری فعالیت های فرهنگی مجله اینترنتی اسرارنامه بر مردم و مسئولین عزیز شهر نیشابور خبر داده است.
 وی که در دنباله سلسله نظرات مقاله پربحث «همه چیز برای مرکز استان شدن سبزوار فراهم است»(قسمت دوم) این نظر را ارسال کرده بود ، از تلاش هم استانی های نیشابوری در سالهای اخیر برای تأسیس دانشگاه جامع دولتی نیشابور ، ایجاد شهرستان های جدید ، تأسیس دانشکده علوم پزشکی  نیشابور و ... خبر داده است .
 مجله اینترنتی اسرارنامه نیز با این امید که از طریق انجام همین فعالیت های فرهنگی شهر سبزوار قطب فرهنگی و رسانه ای شمال شرق کشور بتواند اثرگزاری های مثبتی هم برتمامی شهرها و روستاهای خطه پرافتخار سربداران و هم بر سایر شهرها و مناطق همجوار داشته باشد ، انشاالله از این به بعد نیز به همین شکل به فعالیت های خود ادامه خواهد داد.
در ادامه نظر کامل هم استانی عزیزمان کامران را تقدیم حضورتان می کنیم 
کامران : سلام
این بحث استان شدن خیلی پیچیده است هر نظر کارشناسه دارید برای خود شما محترم است.ولی برای شهر ما خوب شد به چند دلیل با ورود این مطالب در سایت ها تمام کمبود های شهر ما را نشان دادید وبا توجه به حساسیت بحث میان دو شهرستان مدیران شهرما ناجارشدند قدمهایی بردارند از جمله تاسیس و موافقت دانشگاه جامع نیشابور وردیف بودجه برای آن دیگری تاسیس دانشکده علوم پزشکی وردیف بودجه که طی چند سال آینده به دانشگاه ارتقائ می یابد سخت پیگیر هستند و دیگری تاسیس شهرستانهی جدید یک شهرستان تاسیس دو شهرستان دیگر درآینده نزدیک خوبی شهرستانهای جدید این است فاصله تا نیشابور هر سه شهرستان کمتر بیست کیلومتر است به جزئ طرقبه شاندیز در جایی دیده نشده و... خلاصه باید از کل فضای مجازی که باعث حساسیت این موضوع شد و مدیران را تا حدودی از خواب بیدار کرد جای تشکر دارد.بحث استان شدن برای دولت بار مالی ندارد فقط و فقط باعث اعتراضات گسترده می شود که هیچ دولتی چنین ریسکی را قبول نمیکند بهر حال شما آزاد هستید نظرت تان را بیان نمایید.




همشهری عزیزمان خانم "ملیحه . س" در بخش نظرات مطلب « استان شدن سبزوار در آستانه هفتصدمین سال قیام سربداران » با نگاهی جامع و عمیق تشکیل استان سربداران را یکی از جلوه های اجرای عدالت اجتماعی و سیاسی در کشور دانسته است و برای این گفته خود دلایلی آورده است که در ادامه می خوانیم :
ملیحه.س : تشکیل استان سربداران می تونه یکی از جلوه های اجرای عدالت اجتماعی و سیاسی در کشور باشه.
چون واقعاً این هفت هشت شهرستان غرب خراسان رضوی حیفه با این همه توانمندی زیرمجموعه مشهد بمونن . الآن خود سبزوار و شهرهای اطرافش کاملاً در قامت یک استان خودشو نو نشون می دن و می تونن کامل یک مجموعه جدا از مشهد و داشته باشن.
آموزش عالی در منطقه تکمیله ، فاصله از مشهد زیاده ، شهرستان های اقماری زیادن ، فرودگاه بین المللی هست و راه آهن داره میاد ، آزادراه ، بزرگراه ، منابع طبیعی و ...
ورزش سبزوار نه در استان بلکه درکشور در بعضی از زمینه ها حرف اول رو میزنه.و برای خودش قطبه.
تاریخ سبزوار افتخاراتی داره که هیچکدوم از شهرهای دیگه ندارن. مثلاً همین ........... با اینکه سالها پایتخت ایران بوده ولی ارزش حکومت شیعه سربداران سبزوار یک چیزدیگه است.
صنعت سبزوار هم که دیگه در حال رشده . با کارخانه پتروشیمی و پاتلایشگاه و بقیه سرمازیه گزاری های خصوصی . تازه بقیه مناطق هم مثل جوین،جغتای خوشاب و بقیه شهرهای منطقه هم هرکدوم توانمندی هایی دارن که به جای خودشون باعث میشه تشکیل استان سربداران آسان شه.
پس دیگه فقط یک ذره همت مسئولین و پیگیری مردم لازمه تا این اتفاق بیافته. 
من که تلاش خودم رو هرجور بتونم می کنم. از بقیه هم خواستارم دراین مسیر گام بردارند. ازشما هم می خوام خبرها و مطالب مربوط به این موضوع رو بنویسید و اطلاع رسانی کنید. حق مردمه که بدونن.خیلی ممنون از همه شما که زحمتمی می کشید.من نمی دونم چند نفرید و دقیقاً کی هستید ولی معلومه که عاشق دیار سربدارانید. خیلی ممنونم از همتون. زنده باشید.



 
انتشار خبر عضویت سبزوار به عنوان یکی از معدود شهرهای خراسان رضوی در کمیسیون شهرهای آماده جهان که هفته گذشته در همین مجله اتفاق افتاد از حرکت های خوب مجموعه مدیریت شهری برای ارتقاء سطح استانداردهای شهری سبزوار خبر می داد. اما به معنی پایان کار نبود و تازه این خود فصل جدیدی برای آغاز کارهای جدیدتر در جهت داشتن شهری سالم است. همشهری عزیزمان که با نام مستعار "عشق سبزوار" نظر گذاشته اند همین مطلب را مورد تأکید قرار داده اند :  
عشق سبزوار: جای بسی خوشحالیست که شهردار محترم سبزوار خودشان به این موضع واقفند که هنوز کار بسیاری برای رسیدن به مبلمان و زیبا سازی شهر سبزوار باید صورت بگیرد وهنوز مدت زمان زیادی برای رسیدن به شرایط ایده ال و چهره مناسب در خور نام سبزوار باید صرف شود.




بازهم دیدگاهی دیگر از همشهری عزیزمان عشق سبزوار
عشق سبزوار: بله با این همه افتخار حیف است که کوچکترین جشنی وکوچکترین کاری در سبزوار برای بزرگداشت چنین واقعه مهم صورت نگرفته بود البته امسال هم بسیاری متوجه نشده اند ولی بازم میتوان این جشنواره را سر آغازی برای شروع هر چه با شکوهتر در سالهای اتی قلمداد کرد که خود امری نیکو وپسندیده است و بعنوان یک پیشنهاد می توان از ساخت مجسمه های هفت پیکر بصورت نمادین چه بصورت سفالی یا چوبی ویا فلزی وگچی و غیره بعنوان سوغات سبزوار در اندازه های کوچک و ... استفاده نمود که البته فکر میکنم نه تنها مسافرین سبزواری وغیر سبزواری چه بسا که هر شهروند سبزواری از داشتن چنین مجسمه ای در خانه خود دریغ نخواهد کرد .وبا این کار در معرفی هر چه بیشتر فرهنگ والای سبزوار خواهیم کوشید.با سپاس 




همشهری عزیزی با نام بی طرف واقعی در خصوص ضرورت تأسیس استان سربداران برای پیشرفت سریع و دریافت توجه بیشتر برای شهرستان های تازه تأسیس چنین اظهار نظر کرده است :
بی طرف واقعی: حالا که به شکر خدا داورزن شهرستان شده از انصاف به دور است مردم شریف این شهرستان برای کارهای اداری خودشان مجبور باشند 340 کیلومتر را طی کرده و به مشهد مقدس مراجعه کنند که این روند هم باعث ترافیک در سطح جاده خواهد شد و هم در ایجاد ازدحام بیش از حد جمعیت در کلان شهر مشهد مقدس و ایجاداختلال در امر ترافیک شهری تاثیر گذار خواهد بود. مطمئنا سیاست تمرکز زدایی دولت محترم در سال های اخیر هم با این رویه سازگارنیست .




roli که یکی از مخاطبین دیرینه اسرارنامه است و دیدگاه ها و مطالب مختلف خود را از مرداد 87 در وبلاگ ققنوس به آدرس http://www.afson.blogfa.com می نگارد ، در روزهای گذشته در واکنش به موجی از نظرات مشکوک ارسال شده از جانب عده ناشناخته ای که ظاهراً هدفشان برهم زدن اتحاد  و روحیه برابری و برادری بین مردمان شهرهای داورزن ، ششتمد ، سبزوار ، روداب ، خوشاب ، جوین ، جغتای بوده ، چنین اظهار نظری کرده است : 
 roli : باسلام خدمت اسرار نامه وبازدید کنندگان محتمرمش
نظر بنده حقیر درمورد شهرستان شدن شهرهای جوین،جغتای،خوشاب،دارورزن وششتمد رو(شاید روزگاری روداب !!) این ها همه مرز بندی سیاسی است و همه این شهرها و حتی شهر اسفراین از خراسان شمالی پاره تن سربداران هستند وهمه ما قسمت های یک عضو واحد هستیم و ما ها نشان میدهیم که با مرز بندی های سیاسی با زهم همدل و همراه هستیم...




roli در جایی دیگر منتقد برخی اقدامات شهرداری سبزوار شده است . وی در نظر انتقادی خود معتقد است :
roli: خسته نباشید میگم خدمت شهردار گرامی ولی اقدامات شهرداری چقدر کارشناسه است؟ هیچ ،نمونه می اورم نمیدانم کار نورپردازی باغ ملی وشهربازی برعهده کی بوده چون فرم پایه نور های نصب شده یکی است ولی چرا در شهربازی رنگ مشکی و در باغ ملی رنگ قرمز نارنجی به کار رفته است به چه دلیل؟کدام کارشناس تایید کرده وبه چه دلیل خدا میدونه...
یا طرح هایی چون ایستگاه اتوبوس سبزوار به چه دلیل به این نحو در امدند طرح هایی که 80 درصد کپی است
هنوز درشهرداری مجسمه سازان و معماران حکومت می کنند و جایی برای طراحان صنعتی نیست...




حسین آزاد یکی از همشهریان عزیزمان است که اخیراً هم به جمع نویسندگان اسرارنامه و هم به جمع نظردهندگان همیشگی آن پیوسته است. پیش از این مطلبی به قلم وی ، درباره اهمیت تشکیل حکومت شیعی سربداران در سبزوار منتشر کرده ایم.برای مطالعه این مطلب روی اینجا کلیک کنید.
آزاد اینک نیز از انتشار مقاله «استان شدن سبزوار، تربت حیدریه و نیشابور با رمز اتحاد" استقبال کرده و دیدگاه های مطرح شده در این مقاله را دیدگاه هایی سالم و سازنده دانسته است . متن نظر وی بدین شرح است :
حسين آزاد hamanjiri128@gmail.com  : سلام و خسته نباشيد.
خوشحالم كه بالاخره در ميان بلبشوي دعواهاي قوميتي و بين منطقه اي خلاصه يك عقل سليم پيدا شد كه به جاي كوفتن بر در هميشه بسته ي زور و تفرقه دم از اتحاد مي زند.
اصولا دادن راهكار در بن بست ها از اولين وظايف جرايد و نشريات است. اين كه از گذرگاه هاي سخت چگونه بايد گذشت و چطور بايد به جاي فرصت سوزي از تهديدها فرصت ساخت.
نزديك به يكديگر بودن اين سه شهرستان اگرچه در گذشته هرشهر تهديدي براي مركز استان شدن ديگري بود، اما امروز ميتوان با راهكارها و همدلي ها اين تهديد را به فرصت تبديل كرد.
راهكارهايي كه مديران كاركشته ي سبزواري بر آن رفتند و نيشابور و تربت حيدريه نيز ميتوانند بر آن بروند.
از آنجا كه تاريخ نه چندان دور نشان داده است كه دولت هرگز خطر و ريسك مركز شدن يكي از اين شهر ها و تابع شدن دو شهر ديگر را نميپذيرد، كساني پيشرفت ميكنند كه از گذشته درس بگيرند و به دنبال راهكار باشند.
سبزوار پس از آن اتفاق تلخ، كه كاملا از روي احساسات انجام شد، اكنون به دوره ي تعقل رسيده است و سعي كرده است تا زيرساخت ها و بن مايه هاي مركز استان شدن را در خود تقويت كند!
اين امر سبب شده كه مخصوصا در اين 4 يا 5 سال گذشته به اندازه ي حداقل 10 تا 15 سال كار انجام شود و پيشرفت سبزوار براي همه ملموس است.
اميد دارم نيشابور كه شهر فرهنگ است و شاعران بزرگي چون عطار در گذشته و دكتر شفيعي عزيز در حال حاضر و نيز بسياري از شاعران گم نام كه به زودي بر صفحه ي تاريخ نيشابور خوش خواهند درخشيد را در سينه دارد بتواند با مديريت عاقلانه و هوشمندانه زيرساخت هاي مركزيت استان شدن را در خود بپرورد و به زودي شاهد اين امر باشيم كه نيشابور نيز به حق خود كه زماني مركز ادب و فرهنگ بوده به مركزيت استان برسد.
به هر حال چه ما بخواهيم و چه نخواهيم اين دو شهر [سبزوار و نیشابور]از قديم الايام مركز علم و فرهنگ و ادب بوده اند و اميدوارم كه رقابت بين اين دو شهرستان به قول سياسيون برد-برد باشد و يك طرف چوب نسوزد. لازمه ي اين امر همدلي و همگام بودن مردم و مسئولان است.
يادم نميرود كه در دوران دانشجويي يك ترم به تعداد خاصي از دانشجويان وام دانشجويي تعلق گرفت و بعض ديگر بدون وام بودند. دانشجويان تحصني به پا نمودند و خواستار تعلق وام به همه ي دانشجويان شدند. نكته ي جالب اينجا بود كه دانشجوياني نيز كه وام به آنها تعلق گرفته بود در اين تحصن حضور يافتند. با اين ديدگاه كه درست است كه ما به حق خود رسيده ايم اما بقيه نيز بايد برسند و ما در برابر آن مسئوليم. اين اتحاد دانشجويان به ثمر نشست و ظرف 24 ساعت به تمام دانشجويان وام تعلق گرفت.و ديگر چنين مسئله اي تكرار نشد.
حال مسئله چنين است كه حق هر يك از شهر هاي ماست كه مركز استان باشيم. و البته استان هايي وجود دارند كه از هر كدام از شهرستان هاي ما به مراتب كوچكتر هستند. بنابراين مركزيت استان حق ماست. اما براي گرفتن حقمان بايد متحد باشيم. با بودن اين حلقه ي مفقوده است كه مي توانيم به آرزوهاي خود برسيم. 




صادق یکی دیگر از مخاطبین عزیز اسرارنامه است که در بخش نظرات مقاله "راه نزدیک فرودگاه سبزوار تا رسیدن به نقطه سوددهی اقتصادی" چنین اظهار نظرکرده است 
صادق: به نظر من اگر برای فرودگاه سبزوار در داخل کشور به مقاصد کیش (تجاری و تفریحی) ، شیراز (تجاری و تفریحی) ، اصفهان (تفریحی) ، تبریز(تجاری) 
و در خارج از کشور به مقاصد : سوریه (مذهبی) ، دبی (تجاری و تفریحی) ، آنتالیای ترکیه (تجاری و تفریحی) ، چین (تجاری و تفریحی) ، ترکمنستان (تجاری چون ترکمنستان و ایران با هم روابط اقتصادی زیادی دارند) ، عربستان (مذهبی) پرواز بگذارند جواب می دهد. چون منطقه غرب خراسان رضوی هم جمعیت نسبتاً زیادی دارد و از فرودگاه های دیگر دور است و هم میانگین ثروت نسبتاً خوبی در میان مردم هست. مثلاً سبزواری ها و جوینی ها و جغتایی ها از قدیم به ثروتمندی معروف بوده اند. بقیه مناطق هم با شدت کمتری تقریباً همینطورند چون روحیه مردم این مناطق صرفه جویی و رفتار اقتصادی است.
اما اگر به خوبی فرهنگسازی شود و تورهای مسافرتی تشکیل شود و مردم سفرهای هوایی را با همان هزینه هایی که دارد بپذیرند ، می توان بازار خوبی برای فرودگاه سبزوار ایجاد کرد.
از مقاله خوبتان تشکر می کنم. بازهم از این مقالات بنویسید.شما تنها سایتی هستید که از این حرف های روز و تحلیلی می زنید. بقیه سایت ها فقط خبرهای چندخطی منتشر می ککند.به قول خودتان پیروز باشید...




نظر کوتاه اما مفید همشهری عزیزمان با نام ایمان در بخش نظرات مطلبی که به همت شهرداری سبزوار در جهت ساخت و ساز پارک ها و فضاهای سبز و تفریح گاه های سالم شهری پرداخته بود ، نیز خواندنی است :
 ایمان : اقای شهردار و همکاران خسته نباشید 
مردم هم همت کنند و عوارض را به موقع پرداخت کنند انشاالله شهر از این ابادتر خواهد شد 




پیشنهادی خلاقانه از جانب یکی از همشهریان عزیزمان در جهت تسهیل در تأسیس هرچه سریعتر استان سربداران.
البته این نظر جای بحث و بررسی های مفصلی دارد و به راحتی نمی توان آن را به عنوان یک نظر صحیح پذیرفت یا به عنوان یک نظر اشتباه رد کرد. اما از آن جهت که نظر خلاقانه ایست جای بحث و بررسی دارد :
همشهری boy_m_1990@yahoo.com : باسلام خدمت دوستان گلم.میخواستم یه پیشنهاددوستانه بدم برای ایجادسریعترتقسیم استان.مطمئنا یکی ازمشکلات مهم دولت بحث بودجه است که میشه بادادن پیشنهادبه دولت برای اداره استان جدیدبه وسیله کمکهای مردمی(باتوجه به بخش خصوصی قوی وزبانزدمنطقه درکل کشور)این مشکل اساسی دولت حل بشه




حسين یکی از همشهریان عزیزماست که احتمالاً جزء ساکنین توحید شهر است . وی در خصوص تکمیل پارک محله در بلوک 4 شهرک توحید از شهرداری سبزوار درخواست هایی دارد :
حسین: سلام و خسته نباشيد
اميدوارم كه پارك بزرگ توحيدشهر هم كه واقع در بلوك 4 اين شهرك هست هر چه سريعتر كامل شود! شهردار واقعا ميتواند به ساخت اين پارك سرعت ببخشد



وبلاگ علوم اجتماعی ششتمد یکی از پایگاه های قدیمی و فعال رسانه ای در خطه سربداران است که به ویژه روی مسائل و رویدادهای دیار فرید خراسان ششتمد ، تأکید و تمرکز دارد. برای مراجعه به این وبلاگ روی اینجا کلیک کنید. 
وبلاگ علوم اجتماعی ششتمد که توسط تعدادی از همشهریان فرهنگی و فرهیخته سربدارانی ما اداره می شود در خصوص لزوم ایجاد فضاهای سبز شهری در سبزوار نظرارزشمندی را ارسال کرده اند که در بخش هایی از این نظر را منتشر می کنیم :
علوم اجتماعی ششتمدr3394@yahoo.com : : تمام تلاش های عزیزان در مدیریت شهری سبزوار شایسته تقدیر است.
یکی از عوامل احساس نشاط و شادابی و سرزندگی در سطح شهر توجه به درخت کاری،باغچه و گل آرایی معابر و خیابان هاست
در بسیاری از شهرها قبل از اسکان جمعیت موارد فوق انجام میشود.
به نظر ما موارد فوق در شهر سبزوار از توجه کافی برخوردار نبوده!
نموته آن را در خیابان های کاشفی،بیهق،اسرار و ...شاهدیم.
با دیدن خیابان های مشجر ،با طراوت و خنک شهرهایی چون مشهد،نیشابور،بجنورد،اسفراینٍ،جغتای و مقایسه و دیدن خیابان های سبزوار که حس پژمردگی و خستگی را در ذهن مخاطب القا می کند.
با کاشتن درختان و گیاهان مناسب با شرایط آب و هوایی و زمین شناسی میتوان این کمبود را با توجه به فواید فراوان زیست محیطی آن برطرف کرد.
وجود 12 رشته قنات که آب آنها در زیر پوسته شهر رها شده و هزاران مشکل را در زمینه نشست زمین بوجود آورده میتواند یک پتانسیل برای تامین آب فضا های ایجاد شده باشد.
انشاالله روزی را شاهد باشیم که با مدیریت شایسته مسئولان شهری و همراهی مردم . کمک گرفتن از آنها علاوه بر سرسبزی شهر،محیط پیرامون شهر به ویژه ورودی های آن مشجر،مصفا و مانند خود کلمه سبزوار،سبزوار باشد.



کشاورز زاده همشهری عزیزی است که نسبت به اتلاف حجم زیادی از آب چاه ها در غرب خراسان رضوی هشدار داده و توانمندی کشاورزی این منطقه را در صورت مهار صحیح آب ها در حدی دانسته است که می تواند حتی برخی محصولات مورد نیاز همه کشور را تأمین کند. 
کشاورز زاده : با توجه به دبی آب رود کارون یعنی 250 متر مکعب بر ثانیه و وجود 605 حلقه چاه عمیق و 740 حلقه چاه نیمه عمیق در سطح شهرستان سبزوار می توان گفت که خروجی این چاه ها 25برابر دبی رود کارون می باشد . در حالی که رود کارون جلگه پهناور خوزستان را آبیاری می کند و محصول آن نه تنها سراسر ایران بلکه کشور های حوزه خلیج فارس را نیز تامین می کند .
 چه خوب می شد اگر آب خروجی همه این چاه ها و قنوات در سبزوار تجمیع می شد و به کمک متد جدید آبیاری یعنی قطره ای و بارانی و وجود خاک غنی که از نظر املاح معدنی بی نظیر می باشد کشاورزی گسترده ای را ایجاد می کردیم.
در نتیجه نه تنها کل کشور بلکه با صدور این محصولات متنوع بدپه دیگر کشورهای همسایه تحولی عظیم در اقتصاد سبزوار بوجود می آمد. به گفته اکثریت کشاورزان سبزواری تنها 20 درصد از آب این چاهها که به طور شبانه روزی داری خروجی هستند به مصرف بهینه ی کشاورزی می رسد و بقیه یعنی 80 درصد آب پرت شده و از دسترس خارج می گردد. این در حالی است که اداره کشاورزی با کمک بانک کشاورزی تسهیلات بلاعوض در اختیار کشاورزان سبزواری قرار می دهد ولی متاسفانه مدیریتی دلسوز و کارآمد در این زمینه فعال نمی باشد.



 آرمان یکی از همشهریان عزیز ماست که معتقد است شهرک توحید در آینده ای نزدیک قرار است به یکی از بهترین و گرانترین مناطق شهر سبزوار تبدیل شود. وی برای سخنان خود دلایلی دارد که در متن نظرش آن ها را شرح داده است. مطالعه بفرمایید :
آرمان : سلام من هم با حسین و اسرارنامه موافقم . 
شهرداری و بقیه ادارات شهر باید توجه بیشتری به عمران و آّبادانی شهرک توحید داشته باشن. 
توحید شهر به خاطر اینکه در سالهای اخیر(حدود بیست سال قبل تا کنون) به صورت برنامه ریزی شده ای در یکی از بهترین مکان های جغرافیایی سبزوار ، احداث گردیده است ، توانمندی های زیادی برای پیشرفت و توسعه دارد.
واقع شدن این شهرک در شمالی ترین قسمت سبزوار و ارتفاع بالاتر و دمای هوای خنک تر و بارندگی های باران و برف بیشتر در زمستان ها ، نسبت به شهر سبزوار ، همجواری با دانشگاه های حکیم سبزواری و علوم پزشکی دو قطب مهم دانشگاهی شمال شرق کشور ، همجواری با ورزشگاه استادیوم 15 هزارنفری سربداران به عنوان بزرگترین ورزشگاه شهرستان های خراسان پس از مشهد ، قرار گرفتن پارک های بزرگی چون شهدای گمنام و سلامت در مسیر این شهرک و تعبیه چندین پارک محله در بلوک های مختلف شهرک توحید همه نشان از آن دارد که در آینده ای نزدیک شهرک توحید به یکی از بهترین و گران ترین مناطق شهر سبزوار تبدیل خواهد شد.
و چون این شهرک همانطور که گفتم در منطقه ای پر از دانشجو های دانشگاه های بزرگ سبزوار است به نوعی آبروی این شهر محسوب می شود ، لذا باید به آن خوب رسیدگی کرد تا در یاد دانشجویان دانشگاه های حکیم و علوم پزشکی ، علوم قرآنی و فنی امام خمینی که اغلب در شهرک خانه اجاره می کنند ، خاطره ای خوب و دلنشین از شهر سبزوار به جا بماند.
از مطالب خوبتان متشکرم. فقط لطفاً همیشه ادامهم بدهید و بعد از یک مدتی دلسرد نشوید و مثل خیلی سایت های دیگر بی روح شوید. یا تعطیل کنید. ما هم همیشه مطالبتان را می خوانیم و به بقیه خبر می دهیم. متشکرم




همشهری عزیزمان با نام مستعار و زیبای "عشق سبزوار" پس از انتشار مطلبی که نویسندگان اسرارنامه در آن از خطر فراموش شدن  برخی بزرگان و مشاهیر سبزوار گله کرده بودند ، سئوال جالبی را مطرح کرده است : 
عشق سبزوار: با سلام .ما و همه سبزواریها که میدانیم شاعر ودانشمند بزرگ بیهقی سبزواری بوده ودر سبزوار متولد شده پس چرا بصورت نمادین هم که شده جایی ومکانی را بصورت ارامگاه در نظر نگیریم؟.. وبا اینکار مردم بیشتری با این شاعر بزرگ اشنایی پیدا کنند و یک مکان گردشگری هم ایجاد شود.




حسين آزاد هم که دیگر رفته رفته به یکی از نظردهندگان و نویسندگان آشنای این وبسایت تبدیل می شود  در واکنش به همان مطلب انتقادی اسرارنامه از فراموشی برخی بزرگان و مشاهیر شهر ، یک راهکار زیبای فرهنگی ارائه داده است :
حسین آزاد hamanjiri128@gmail.com : سلام دوستان
خسته نباشيد
با نظر ايمان و اسرارنامه كاملا موافقم.
ببينيد ما ميتوانيم مكاني تحت عنوان مقبره الادبا داشته باشيم! و تنديسي از بزرگان خودمان را در انجا بگذاريم!
مثل همين مقبره الشعراي تبريز! كه هيچ مقبره اي در انجا نيست! صرفا تنديس هايي از شعراي خود ساخته اند و در فضايي بزرگ (كه واقعا جزء بهترين خاطرات حقير رفتن به انجاست) و سرسبز و البته با معماري قوي، ا‹ را ديدني كرده اند و مكاني تفريحي و توريستي پديد اورده اند!
حال ما كه سرمايه بزرگي از ادبا و مشاهير در سبزوار داريم چرا چنين نكنيم؟




قرار بود روز دوشنبه گذشته نکوداشت استاد حمید سبزواری در شهر زادگاهش برگزار شود ، اما یک رویدادمهم این نکوداشت را به زمان دیگری موکول کرد. آن رویدادعبارت بود از دعوت بیت مقام معظم رهبری از دست اندرکاران نکوداشت این شاعر آرمانگرای انقلاب تا با رهنمودهای آن حضرت ، انشاالله نکوداشتی از هرجهت شایسته برای استاد سبزواری برگزار شود. 
پس از این موضوع هرچند عده ای سعی کردند چون همیشه با نگاهی بدبینانه از ارزش و اعتبار تلاش فرهنگی مردم و مسئولین شهرستان بکاهند و امر شایسته برگزاری نکوداشت استاد سبزواری را زیرسئوال ببرند ، اما این موضوع [تأخیر در برگزاری نکوداشت به دلیل دیدار با مقام معظم رهبری]از جانب عده ای دیگر از همشهریان عزیزمان به عنوان یک اقدام مثبت نگریسته شده است که به برگزاری هرچه بهتر نکوداشت استاد سبزواری منجر خواهد شد.علی آقا یکی از این همشهریان عزیز سبزواری است که در رابطه تأخیر در برگزاری نکوداشت استاد سبزواری به دلیل دیدار با مقام معظم رهبری چنین نظری را ارسال کرده است :
علیalisdf@gmail.com : جسم ما معبد خداوند است . خداوند زندگی در ما می‌دمد . . سرور خداوند به من نیرو می‌دهد . انرژی خداوند نیروی ما را تجدید می‌کند روح الهـی از میان چشم های همه کسانی که می‌بینند به مارا مینگرد. ما مخلوقات خداوند متعال هستید. همراه الهی، تو را شکر می‌کنیم که با همه‌ي ما انسان‌ها راه می‌روی .خرد خداوند راه را برما روشن می‌کند. عشق خداوند در وجودمااست. خداوند همه اعضای نکوداشت را همراهی خواهد کرد همیشه همینگونه که تاکنون یاری رسانده و آنچه برای هیچ برنامه فرهنگی هنری میسر نگردیده برای این نکوداشت میسر گردید دیدار مقام معظم رهبری این سعادتی است که نصیب مردم سربدار و استاد و اعضای ستاد نکوداشت گردید .شکر پروردگارا



کوچه پس کوچه پیوندها
کلیک کنید:


نظرت را بنویس
comments
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما