وزیر بهداشت: امروز بیشتر از هر زمان دیگری محتاج آنیم که شریعتی تکرار شود

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان به تازگی درجریان سفر خود به سوریه ، بر مزار دکتر علی شریعتی فرزند شایسته دیار سربداران حاضر شده است و گزارش و تصاویری از این بازدید و زیارت را در اینستاگرام خود منتشر کرده و اظهارات جالب توجهی درباره این معلم بزرگ انقلاب بیان داشته است.

به گزارش مجله اینترنتی اسرارنامه حضور دکتر حسن قاضی زاده هاشمی به عنوان یک مقام مسئول در حوزه بهداشت و درمان کشور و نه در حوزه فرهنگ، بر مزار شریعتی و یادداشت احترام آمیزی که نسبت به این نویسنده و متفکر برجسته نوشته است، به خوبی نشان می دهد که شخصیت شریعتی ارزش و  اعتباری فراگیر در سطح کشور دارد  و بنابراین بزرگداشت و تکریم و نقد و بررسی و احیاء اندیشه های او نیز وظیفه ای انکار نشدنی و ضروری است.

با این حال هر سال که 2 آذر سالروز تولد دکتر شریعتی و یا 29 خرداد سالروز وفات این معلم و اندیشمند برجسته ایران در دوران معاصر از راه می رسد، سکوت و بی تفاوتی اکثر مسئولان فرهنگی شهرستان های سبزوار و داورزن نسبت به این مناسبت ها برای بسیاری از علاقه مندان و دنبال کنندگان موضوعات فرهنگی جامعه جای تعجب است!

البته در آذرماه 94 مهدی مقصودی عضو شورای شهر سبزوار که به تازگی نشریه ستاره شرق را به جمع رسانه های دیار سربداران اضافه کرده است، رونمایی از این نشریه را عمداً در روز 2 آذر قرار داد تا ادای احترامی به شریعتی شده باشد و برخی از مطالب اولین شماره این نشریه نیز به شریعتی اختصاص داشت. در سال 93 نیز همزمان با سالروز وفات دکتر شریعتی در 29 خرداد 94 گروهی از جوانان سبزوار نمایشگاهی مردمی را در پارک فاطمی و به مدت یک روز برپا کردند که هرچند این برنامه ها به جای خود ارزشمند بوده است، اما یقیناً  برای گرامیداشت شخصیت برجسته ای نظیر شریعتی کافی نیست و می بایست برنامه های همه جانبه تر و مفصل تری از سوی مجموعه مدیریت شهرستان برگزار شود.

ناگفته نماند که به تازگی دکتر جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفری به سبزوار وعده برگزاری همایش بزرگداشت شریعتی را با همکاری دانشگاه حکیم سبزواری و دانشگاه فردوسی مشهد داده است که معلوم نیست مسئولان دیار سربداران و مسئولان دانشگاه حکیم سبزواری در این مدت که تا کنون از آن وعده و قول مساعدت وزیر سپری شده است، آیا پیگیی خاصی در این زمنیه کرده اند؟

با این حال همانطور که قبلا بارها در این وبسایت اشاره شده است، بزرگانی نظیر شریعتی، دولت آبادی، حکیم سبزواری ، کاشفی، بیهقی، غنی، عبدالاعلی سبزواری و ... نیازی به تکریم و تقدیر ما ندارند چرا که هریک از آن ها پیش از این به خوبی جایگاه رفیع خود را در زمینه های مورد فعالیتشان پیدا کرده اند، بنابراین پاسداشت و زنده نگاه داشتن نام و یاد آن ها در شهر زادگاهشان نیاز فرهنگی و هویتی دیار سربداران است که حق دارد مانند سایر شهرها ظرفیت های حقیقی اش را از طریق این بزرگانش به دیگران بشناساند.

اسرارنامه در ادامه متن کامل پست اینستاگرامی سید حسن قاضی زاده هاشمی درباره زیارت مزار دکتر شریعتی و نیاز جامعه امروز به اندیشه های او را منتشر می کند:

 
کاش تکرار شود
 
در سفر به سوریه برای چندمین بار بر مزار بزرگمردی از ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت حاضر شدم که از سر همین علاقه و ارادت، سالهاست در جوار مرقد مطهر حضرت زنیب (س) آرمیده است.
 
از دکتر علی شریعتی می گویم، معلمی که نسل ما همیشه مدیون اندیشه‌های عمیق، نگاه متفاوت و کلام اثرگذار او خواهد بود.
 
برای ما که دوره تحصیل مان با اوج فعالیتهای او در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد و حسینیه ارشاد تهران همراه بود، خاطرات فراوان و شیرینی از آن عزیز و پدر دانشمند و بزرگوارش به یادگار، ماندگار است.
 
دکتر شریعتی در کنار سایر وجوه ممتاز شخصیتی، از عناصر اثرگذار در روند مبارزات و پیروزی انقلاب اسلامی بود و برای آشنایی و آشتی نسل جوان با دین و دین‌داران، بسیار تلاش کرد و آزار دید؛ آن هم در رژیم دین ستیز شاهنشاهی که مکاتب الحادی به شدت در محیط های فرهنگی و دانشگاهی فعال بودند.
 
آنچه از میان گفته ها و نوشته های او در ذهنم برجسته تر است؛ انذارهای او از "زر و زور و تزویر" است؛ دکتر شریعتی اینها را به مثابه سه عنصری می دانست که عامل به بند کشیده شدن انسانیت در طول تاریخ بوده اند. وی همواره از اینکه عده ای از جهل مردم سوء استفاده می کردند، رنجیده خاطر بود.
 
شریعتی در چنین شرایطی همانند بسیاری از بزرگ‌مردان انقلاب اسلامی نظیر شهیدان بهشتی و مطهری، در کوران فشارهای طاغوت و نظام شاهنشاهی به روشنگری می پرداخت ... و او هرگز تکرار نشد.
 
اندیشمندی که به شدت به اسلام ناب محمدی و مکتب علوی معتقد بود؛ روحانیت مجاهد و مبارز را پیشتاز مبارزه با استعمار و استبداد و امام خمینی (ره) را بنیانگذار نهضت اسلامی معرفی می کرد.
 
آری؛ بازهم مزار ساده او، دیوار و سقفی گچی که جای جایش آسیب دیده، برایم گواه سادگی بزرگ‌مردی شد که شرافتمدانه زیست و فارغ از تجملات مرسوم، در گوشه ای بیرون از وطن آرام گرفت.
 
شریعتی، شعور را شرط لازم شعار می دانست. چنانچه، بیشتر از صوت خوب برای خواندن قرآن، به فهم خوب از کلام خدا دعوت می کرد. جهل را خطرناک‌تر از استبداد می دانست و می گفت: ممکن است بتوان بر استبداد  و استعمار فائق آمد، اما اگر جهل در جامعه ریشه کن نشود، از در که بیرونش کنند از پنجره وارد خواهد شد.
 
امید که روزی از میان اندیشمندان این مرز و بوم، نمونه هایی با نفوذ کلام، منطق، فراگیری و شیوایی بیان دکتر شریعتی را شاهد باشیم که نسل جوان را مجذوب خود ساخته بود. امروز البته بیشتر از هر روز محتاج آنیم که او تکرار شود. کاش.
 
 
 
نظرت را بنویس
comments
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما