موفقیتی دیگر برای هنر سبزوار:

سودای سیمرغ در سر کارگردان جوان سبزواری/ «کوپال»به مهمترین بخش جشنواره فیلم فجر راه یافت

هنگامی که یک سال قبل کاظم ملایی کارگردان جوان و پر استعداد سبزواری نخستین فیلم بلند خود را با ساخت «کوپال» آن هم در شهر زادگاهش سبزوار، تجربه کرد، عمدتاً تصور می شد اگر این اثر سینمایی به جشنواره فیلم فجر در سال 95 برسد، در بخش هنر و تجربه اکران خواهد شد. یعنی بخشی که مخصوص آثار کارگردان های فیلم اولی (فیلم بلند) است. اما ظاهرا این هنرمند جوان سبزواری که قبلا با فیلم های کوتاهش موفقیت های متعددی را به دست آورده بود، این قاعده جشنواره فیلم فجر را پشت سر گذاشته و صلاحیت اثر خود را برای شرکت در مهمترین بخش جسنواره اثبات کرده است.

به گزارش مجله اینترنتی اسرارنامه امروز خبرگزاری مهر از راهیابی فیلم کاظم ملایی به بخش سودای سیمرغ سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر خبر داده است و این بدان معناست که در مهمترین رویداد سینمایی سال 95 ، فیلمی حضور خواهد داشت و مورد داوری هیئت داوران و تماشا و نقد تماشاچیان و منتقدان قرار خواهد گرفت، که می توان به خاطر کارگردان، شماری از بازیگران و عوامل تولید و نیز به خاطر لوکیشن آن از این اثر به عنوان یک فیلم سبزواری یاد کرد.

هرچند هنوز تا برگزاری جشنواره فیلم فجر و مشخص شدن نتیجه نهایی آن حدود یک ماه باقی است و معلوم نیست که درنهایت کاظم ملایی و سایر عوامل فیلمش بتوانند به سیمرغ یا سیمرغ هایی که مد نظرشان است، دست یابند یا باید انتظار جشنواره های بعدی را بکشند، اما همین حضور هم به عنوان اولین تجربه ملایی در ساخت فیلم بلند واولین تجربه سبزوار برای حضور یک اثر سبزواری در مهمترین رویداد سینمایی کشور، موفقیتی مهم محسوب می شود.

در اینجا مناسب است علاوه بر خداقوت گویی به کاظم ملایی و عوامل تولید فیلم کوپال از آن دسته از مسئولان و نهادهای سبزوار که همکاری خوبی با گروه سازندگان فیلم کوپال داشتند نیز قدردانی به عمل آید و امیدوار بود که در آینده نیز چنین حمایت هایی از هنرمندان سبزواری برای تولید آثار ارزشمند هنری به عمل آورند.
 

کاظم ملایی خود در بهمن ماه 94 طی گفتگویی اختصاصی با خبرنگار اسرارنامه از حضورش در سبزوار و اعتماد به هنرمندان این شهر برای ساخت اولین اثر بلند سینمایش ابراز رضایت کرده بود و به مسئولان و دستگاه هایی هم که جهت ساخت این فیلم به سازندگان کوپال کمک کرده بودند، اشاره کرده بود. شما گرامیان هم اکنون می توانید برای مطالعه متن کامل مصاحبه یک سال قبل کاظم ملایی با خبرنگار اسرارنامه به پیوند زیر مراجعه کنید:

 کاظم ملایی:ازاعتماد به هنرمندان سبزواری در ساخت فیلم کوپال، جواب خوبی گرفتم 

اسرارنامه اینک به انتشار متن گزارش خبرگزاری مهر از راهیابی فیلم کوپال به بخش سودای سیمرغ جشنواره سی و پنجم می پردازد:

«کوپال» و «خانه» آمدند
آشنایی با نمایندگان «هنر و تجربه» در فجر/ دو فیلم‌اولی آمدند
 
«کوپال» و «خانه / اِوْ» از فهرست پیشنهادی «هنر و تجربه» به بخش مسابقه سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر راه یافتند.
 
به گزارش خبرگزاری مهر، با اعلام نام پنج فیلم دیگر در بخش سودای سیمرغ سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، ۲ فیلم «کوپال» به کارگردانی کاظم مولایی و «خانه/ اِوْ» به کارگردانی اصغر یوسفی‌نژاد از فهرست پیشنهادی «هنر و تجربه» به بخش مسابقه راه یافتند.
 
از میان ۸۶ فیلمی که در فرم ثبت‌نام جشنواره فجر خواستار حضور در بخش «هنر و تجربه» بودند، شورای سیاستگذاری این گروه فهرستی شامل ۶ فیلم به هیات انتخاب جشنواره سی‌وپنجم فجر ارایه داد که از این فهرست ۲ فیلم «کوپال» و «خانه / اِوْ» برای شرکت در بخش مسابقه پذیرفته شدند.
 
هر دوی این فیلم‌ها با پروانه ساخت ویدیویی ساخته شده‌اند و اولین فیلم بلند داستانی سازندگانشان به شمار می‌آیند.
 
«کوپال» اولین ساخته کاظم ملایی با بازی لوون هفتوان داستانی دارد که کمتر در سینمای ایران مشابه آن دیده می‌شود. داستان «کوپال» در مورد یک شکارچی و تاکسیدرمیست به نام دکتر احمد کوپال است که درست قبل از تحویل سال نو دچار یک چالش بسیار غریب در زندگی‌اش می‌شود. فیلم عمدتا تک‌بازیگر و تک لوکیشن است. نازنین فراهانی و پوریا رحیمی سام از دیگر بازیگران این فیلم هستند. ملایی سابقه ساخت فیلم‌های کوتاهی از قبیل «دیلیت» و «منها» را در کارنامه خود دارد.
 
ماجرای «خانه / اِوْ» حول یک وصیت نامه می‌چرخد. مردی از دنیا رفته و همه دور جسد او جمع شده‌اند اما این جسد از چشم تماشاگر دور نگه داشته‌ می‌شود. متوفی وصیت کرده که بعد از مرگ، جسد او را در اختیار دانشکده پزشکی برای استفاده علمی قرار دهند اما دخترش شدیدا مخالف است.
 
اصغر یوسفی‌نژاد که کارش را از مطبوعات و صفحات کتاب مجله گزارش فیلم آغاز کرد و در ماهنامه فیلم ادامه داد در این سال‌ها در سینمای استانی مرکز آذربایجان شرقی مشغول به کار بوده و این فیلم را در تبریز و با بازیگران غیرحرفه‌ای ساخته است.
 
علاوه بر این ۲ فیلم تعدادی دیگر از فیلم‌های سینمایی بخش مسابقه به علت داشتن ویژگی‌های هنری و تجربی، در فهرست پیشنهادی گروه «هنر و تجربه» قرار دارند.
نظرت را بنویس
comments
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما