در آستانه 16 آذر روز دانشجو

فرماندار دزفول: علاقه زیادی به دکتر شریعتی داشتم که آرزوی دیدار ایشان به قیامت افتاد

احسان شریعتی فرزند دکتر علی شریعتی یکی از بزرگترین مشاهیر دیار سربداران پنجشنبه گذشته در آستانه فرارسیدن 16 آذر روز دانشجو به دانشگاه آزاد اسلامی دزفول دعوت شد تا به سخنرانی در جمع دانشجویان این  دانشگاه بپردازد.

درحاشیه حضور شریعتی در دزفول فرماندار این شهرستان با حالتی که رسانه ها آن را بغض آلود توصیف کرده اند، به یادآوری خاطرات و مبارزات دکتر علی شریعتی پرداخته و گفته است: علاقه زیادی به دکتر داشتم که آرزوی دیدار ایشان به قیامت افتاد.

وی همچنین از دانشجویان خواسته است آثار دکتر علی شریعتی را به دقت مطالعه کنند و از آنها بهره گیرند.

توجه به دکتر شریعتی و ابراز علاقه به خودش و دعوت از اعضای خانواده اش برای سخنرانی در دانشگاه های مختلف کشور، در حالی است که مسئولان شهرستان سبزوار به عنوان دومین مرکز دانشگاهی و فرهنگی شمال شرق کشور که خاندان شریعتی اصالتاً به این ناحیه تعلق دارند، در سال های اخیر معمولا رفتاری منفعلانه  نسبت به این فرزند شایسته دیار سربداران از خود نشان داده اند که ظاهرا این انفعال مسئولان سبزوار از نوعی ترس بی دلیل و یا عدم شناخت صحیح از دکتر شریعتی و اهمیت و محبوبیت ایشان در میان جوانان و تحصیل کردگان و فرهیختگان جامعه است.

به طور مثال تنها حدود سه هفته قبل بود که پوران شریعت رضوی همسر دکتر شریعتی پس از سال ها به  شهر زادگاه همسرش سفر کرد و البته در چند برنامه ای که توسط آموزش و پرورش سبزوار تدارک دیده شده بود شرکت کرد و به سخنرانی پرداخت اما دانشگاه حکیم سبزواری در جایگاه دومین دانشگاه بزرگ ملی خراسان رضوی، نتوانست میزبان شریعت رضوی باشد و برنامه سخنرانی همسر دکتر شریعتی را کنسل کرد.

اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری و شورای شهر سبزوار نیز مانند دانشگاه های این شهر در سال های اخیر معمولا موضعی منفعلانه نسبت به شریعتی اتخاذ کرده اند و گویی ندبیر و توانایی کافی را ندارند که بدون وارد شدن به حاشیه ها و سیاسی  کردن و سیاسی دیدن موضوعات فرهنگی، اقدام صحیح و بنیادینی در رابطه با دکتر شریعتی همان فرزند شایسته ای که خود را سبزواری، سربداری و سبزوارزاده معرفی  می کرده (منبع1) ، (منبع2) ، داشته باشند.

دست بر قضا در همین دوران فرماندار شهرستان سبزوار نیز احمد برادران است که توسط دولت اعتدال گرای روحانی تعیین شده و بنابراین انتظار  می رود در دوران حضور او در این سمت، از میزان افراط و تفریط ها و تندروی های سیاسی و یا محافظه کاری های بی دلیلی که مدتی است، گریبانگیر برخی شخصیت ها و مسائل فرهنگی سبزوار شده، کاسته شود.

با این اوصاف معلوم نیست سارا شریعتی یکی از دختران دکتر شریعتی که مدتی قبل اعلام آمادگی کرده بود که در دانشگاه های سبزوار سخنرانی کند، چه زمانی  موفق به این  کار خواهد شد؟ (منبع)

خبرنگار اسرارنامه مدتی قبل با تعدادی از اعضای شورای شهر سبزوار در رابطه با موضوع شریعتی و ضرورت بزرگداشت و زنده نگاه داشتن یاد و خاطره او در زادگاهش سبزوار مصاحبه ای انجام داده است که به زودی در این مجله منتشر خواهد شد.

اینک در ادامه متن کامل سخنرانی  دکتر احسان شریعتی در دانشگاه آزاد دزفول و اظهارات فرماندار این شهر درباره دکتر علی شریعتی به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) منتشر می شود:

احسان شریعتی:مدرک گرایی موجب فراموشی هویت و رسالت دانشجویان شده است

 دزفول - ایرنا - یک استاد فلسفه و جامعه شناسی مدرک گرایی را موجب فراموشی هویت و رسالت دانشجویان عنوان کرد و گفت: دانشجویان برای کسب در آمد و شغل تنها به دنبال مدرک هستند در حالیکه رسالت دانشجویان این نیست.


به گزارش ایرنا ' احسان شریعتی ' روز پنجشنبه در همایش 'هویت فراموش شده دانشجو' در سالن اجتماعات شیخ انصاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول افزود:دانشجو باید همواره جستجوگر و بدنبال کشف حقیقت باشد.

وی با اشاره به مضامین مختلف علم در جهان بینی های گوناگون اظهار کرد:در زمان شاه که نظام استبدادی در ایران حکمفرما بود دانشگاه دچار تعرض گردید و از نظر محتوای آموزشی ،صنفی و سانسور مورد تعرض واقع شد ، اما پس از انقلاب نیز محدودیت ها و فشار به دانشگاه ادامه داشته و گروه های سیاسی موجب اختلاف افکنی در دانشگاه شدند.

فرزند دکتر علی شریعتی دانشگاه را نهادی نوپا خواند و گفت:دانشجویان باید توان اندیشیدن مستقل داشته باشند درحالی که در دانشگاه نوعی دوگانگی حاکم بوده به طوریکه ضمن آموزش علوم سنتی در دانشگاه علوم غربی نیز آموزش داده می شود.

این پژوهشگر کوتاهی دانشجویان و کم کاری گذشتگان را از دیگر دلایل فراموش شدن هویت و رسالت دانشجویان دانست و گفت:در ایران تحولات فکری موجب شد انقلاب اسلامی به عنوان پیشگام ترین انقلاب های دنیا مطرح شود.

وی گفت:با تغییرات ایجاد شده در دوران و گفتمان باید در تعریف دانشجو تجدید نظر شود.

شریعتی هویت را ایده ،بازگشت به خویش و خودآگاه شدن تعریف کرد و افزود:هویت گرایی یعنی اینکه به ذات اسلامی و ایرانی خود بازگردیم.

وی بر تحلیل در دانشگاه ها تاکید کرد و گفت:در نظام آموزشی کنونی دانشجویان باید قدرت تحلیل داشته باشند این درحالی است که مدرک گرایی وکتاب سازی مانع از بحث جدی در این خصوص شده است.

این استاد دانشگاه گفت:باید اختلافات را گام به گام حل کرد و عزم ملی برای رفع مشکلات ایجاد شود.

دکتر شریعتی گفت:گسست بین حافظه و نسل ها موجب شده انتظاری از آینده نداشته باشیم و فرار مغزها به ناکجا آباد را شاهد باشیم.

وی گفت:دانشجویان باید نقش روشنفکر ومتفکر حقیقی را داشته و به دنبال تحول انقلابی باشند و این را رسالت خود قرار دلده و ضعف های گذشته را در همایش ملی مورد بحث قرار دهند تا مشکلات رفع شود و شاهد تکرار آنها نباشیم.

وی با تاکید بر دفاع از نهاد دانشگاه به عنوان یک نهاد فرهنگی گفت: باید از مفهوم دانش تعریف مجددی داشته باشیم.

'حبیب ا... آصفی' فرماندار دزفول نیز در این نشست با حالتی بغض آلود با یادآوری خاطرات و مبارزات دکتر علی شریعتی گفت:علاقه زیادی به دکتر داشتم که آرزوی دیدار ایشان به قیامت افتاد.

وی از دانشجویان خواست آثار دکتر علی شریعتی را به دقت مطالعه کنند و از آنها بهره گیرند.

در این همایش که با استقبال گسترده دانشجویان و پخش کلیپ همراه بود دانشجویان پرسش های خود در زمینه های مختلف سیاسی ، اجتماعی و آموزشی را از احسان شریعتی پرسیدند.

همایش هویت فراموش شده دانشجو به همت تشکل مستقل اسلامی سیاسی انصار الزهرا(س) دانشگاه آزاد دزفول برگزار شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

 

کوچه پس کوچه پیوندها

کلیک کنید:

نقد شریعتی آزاد است

نظرت را بنویس
comments

فاتح

ماه آذر ماه شریعتیست و انتظار همه دوستاران شریعتی به همشهریان اوست که برای ایشان چه می کنند ما انتظار داشتیم در دولت تدبیر و امید که فرماندار و شهردار این شهرستان تغییر کردند و به اصطلاح از نیروهای دولت هستند حداقل عکس العملی رو ببینیم و اما صد افسوس که که شنیده ها عدم حمایت به گوش می رسد این روند آقایان به ضررتان تمام می شود
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما